Delta/ δ) O le fa'ama'i o se tasi lea o fa'ama'i e sili ona taua i le lalolagi COVID-19.

Delta/ δ) O le fa'ama'i o se tasi lea o fa'ama'i e sili ona taua i le lalolagi COVID-19.Mai le tulaga muamua o faʻamaʻi faʻamaʻi, o le delta strain o loʻo i ai uiga o le malosi faʻasalalauga, saoasaoa faʻasalalau vave ma faʻateleina viral uta.

1. Malosi o le felauaiga: o le faʻamaʻi ma le faʻaogaina o le galu o le delta ua matua faʻaleleia, lea na faʻaluaina ai le gafatia o faʻasalalauga muamua ma sili atu i le 40% maualuga atu nai lo le alpha strain na maua i Peretania.

2. Saosaoa felauaiga vave: o le vaitaimi incubation ma le va o ala o delta strain e faapuupuuina pe a uma siama.Afai e le'i fa'atulagaina le puipuiga ma le fa'atonutonuina ma e le'i tuiina le tui e fai ai se pa puipui, o le fa'aluaina o le saoasaoa o fa'ama'i fa'ama'i o le a matua taua tele.E tutusa ma le taimi ua tuanaʻi, o le numera o tagata mamaʻi na aʻafia i le delta strain o le a faʻateleina i le 2-3 taimi i le 4-6 aso, ae o le a 6-7 taimi o tagata mamaʻi na aʻafia i le delta strain i le tusa ma le 3 aso.

3. Faʻateleina le viral load: o faʻaiʻuga o le suʻesuʻeina o siama e le PCR o loʻo faʻaalia ai o le viral load i tagata mamaʻi ua faʻateleina tele, o lona uiga o le vaega o tagata mamaʻi e liliu atu i le ogaoga ma le matautia e maualuga atu nai lo le taimi muamua, o le taimi e liliu atu ai i le ogaoga ma le matautia. e muamua atu, ma o le taimi e manaʻomia mo togafitiga le lelei nucleic acid o le a faaumiumi.

E ui lava o le galu o le delta e ono mafai ona sola ese mai ai, ma o nisi o le a aloese mai le faʻaleagaina o antibodies e faʻalavelave ai le tali atu i le puipuiga, o le vaega o tagata e leʻi faia se tui i mataupu faʻamaonia ua oʻo ina ogaoga pe ogaoga e matua maualuga atu nai lo i latou na tuiina, e faʻaalia ai. e gaosia i Saina


Taimi meli: Nov-17-2021