O le tui Sinovac a Saina ma le tui Covishield a Initia o le a "amanaia" i le tautinoga aloaia a Ausetalia mo le tatalaina o tuaoi.

O le Australian Medicines Agency (TGA) na faalauiloa le aloaia o Coxing Vaccines i Saina ma Covishield Covid-19 Vaccines i Initia, ua saunia ai le auala mo turisi mai fafo ma tamaiti aoga ua uma ona tui i nei tui e lua e ulufale atu ai i Ausetalia.Na taʻua e le Palemia o Ausetalia Scott Morrison i le aso lava e tasi, na tuʻuina atu e le TGA faʻamatalaga muamua o suʻesuʻega mo le tui Coxing Coronavac a Saina ma le tui Covishield a Initia (o le tui AstraZeneca na gaosia i Initia), ma fautua mai o nei tui e lua e tatau ona lisiina o "aloaia."tui”.A'o aga'i atu le fua o tui puipui a Ausetalia i le tulaga taua o le 80%, ua amata ona aveese e le atunu'u nisi o tapula'a pito sili ona mamafa a le lalolagi i le fa'ama'i, ma ua fuafua e tatala ona tuaoi fa'avaomalo ia Novema.I le faaopoopo atu i tui fou e lua ua faamaonia, o tui nei ua faamaonia e le TGA e aofia ai le tui Pfizer/BioNTech (Comirnaty), tui AstraZeneca (Vaxzevria), tui Modena (Spikevax) ma le tui a Johnson & Johnson's Janssen.

tala fou

Ae ui i lea, e taua le matauina o le lisiina o se "tuiina taliaina" e le o lona uiga ua faamaonia mo tui i Ausetalia, ma o le lua e faʻatonutonu ese. ua fa'amaonia mo le fa'aaogaina fa'afuase'i e le Faalapotopotoga o le Soifua Maloloina a le Lalolagi.

E tutusa lea ma nisi o isi atunuu i Europa ma Amerika. I le faaiuga o Setema, na faalauiloa ai e le Iunaite Setete o tagata uma na mauaina tui puipui ua faamaonia e le Faalapotopotoga o le Soifua Maloloina a le Lalolagi mo le faaaogaina o faalavelave tutupu faafuasei, o le a avea ma "tuiina atoatoa" ma faatagaina e ulufale atu i le Atunuu. O lona uiga o pasese mai fafo na tui i le Sinovac, Sinopharm ma isi tui Saina lea na aofia i le lisi a le WHO o faʻalavelave faʻafuaseʻi e mafai ona ulufale i le Iunaite Setete pe a uma ona faʻaalia le faʻamaoniga o le "tuiina atoa" ma se lipoti le lelei o le nucleic acid i totonu o le 3 aso aʻo leʻi ulufale i le vaalele.

E le gata i lea, ua iloiloina e le TGA tui e ono, ae o isi e toafa e leʻi "aloaia" ona o le le lava o faʻamatalaga o loʻo maua, e tusa ai ma le faʻamatalaga.

O i latou ia: Bibp-corv, atiina ae e Sinopharmacy o Saina;Convidecia, faia e Saina Convidecia;Covaxin, faia e Bharat Biotech o Initia;ma Gamaleya o Rusia Sputnik V, atiina ae e le Inisetiute.

Po o le a lava, o le faaiuga a le Aso Faraile e mafai ona tatala ai le faitotoa i le faitau afe o tamaiti aʻoga mai fafo ua liliu ese mai Ausetalia i le taimi o le faʻamaʻi. toatasi.

E silia ma le 57,000 tamaiti aʻoga o loʻo faʻatatauina o loʻo i fafo, e tusa ai ma le malo o NSW. O tagatanuu Saina o le tele lea o punaʻoa o tamaiti aʻoga faavaomalo i Ausetalia, sosoo ai ma Initia, Nepal ma Vietnam, e tusa ai ma faʻamaumauga a le matagaluega o fefaʻatauaiga.


Taimi meli: Nov-18-2021